четвртак, 28. јул 2016.

Izbori:Agro-zona kao tema

Nakon gostovanja načelnika Opštine Gradiška Zorana Latinovića u emisiji ,, Jedan na jedan“ na ATV-u, kandidat za novog načelnika replicirao je Latinoviću i po sistemu jest i nije optužio ga da je iznio niz manipulativnih podataka koji imaju za cilj da zavaraju birače.
Osvrnuo se i na događanja oko smjena i pokušaja da preuzmu vlast u Opštini, naravno iz pozicije na kojoj je i u skladu statuta SNSD-a gdje je nekada stajalo da će SNSD polagati račune samo Bogu za svoj rad, što znači da zakoni ovozemaljski za njih ne vrijede pa se tako i ponašaju. Dali je došlo do izmjene u statutu u međuvremenu nisam upoznat, ako i jeste to je samo onako.
Ustvari me zainteresovalo šta Adžić ima za reći kada je riječ o Agro zoni, jer sad je prilika da se oko nje lome koplja ko je započeo i ko je nešto uradio, a ko nije?
“Agro zona je projekat koji je pokrenuo SNSD, načelnik i svita oko njega nisu uložili niti jednu jedni konvertibilnu marku za razvoj iste i onda je licemjerno se pozivati na Agro zonu, a što se tiče samog odnosa prema investitorima, načelnik je lično otjerao mnoge investitore iz Gradiške. Otjerao je firmu Italijanskog investitora koji je želio da uloži više miliona KM u Agro-zonu u Novoj Topoli i da zaposli oko 300 radnika. Lično sam posredovao u tom poslu i tražio od načelnika da se svi složimo da damo mogućnost investitoru da uđe u zonu a da se na prvoj sjednici SO samo potvrdi njegovo prisustvo i da mu se daju potrebne dozvole. To je načelnik odbio i kada je investitor otišao u Aleksandrovac, naš načelnik je rekao da nije problem našim građanima da idu i u Aleksandrovac na posao, toliko o tome da se domaćinski vodi grad i da se vodi briga o građanima i interesima građana”  naglasio je Adžić.
Ovo su teške optužbe na račun Latinovića. Iako sam pročitao jednu izjavu Latinovića da ova firma iz Italije nije ušla u zonu radi toga što “Elektrodistribucija” nije mogla da obezbjedi trafo stanicu određene snage i da je to razlog odlaska. Znači neko ovdje zaobilazi istinu,  ili bolje reći manipuliše istinom.
Istina jeste da je SNSD pokrenuo projekat i da ambicije nisu bile male, naprotiv bile su velike tako da su izazivale sumnju u njegovu realizaciju tempom koji je očekivan. Sada je projekat više mrtav nego živ. Dobro je da se neće moći ignorisati, iako je najavljen sličan, a ni ovaj nije mnogo odmakao od početka. Rješenje za infrastrukturu je davno najavljivano, pa tako još davne 2009 16. decembra u Vladi RS su obećana sredstva i početak radova čim grane proljeće. Od tada pa do danas skoro ništa nije urađeno.
Otvoreni su neki pogoni, jedan je već i zatvoren, a pravio slatkiše. Upravo je u toku izgradnja fabrike panel ploča investitora iz Italije, usput ova vlast nije pronašla investitora nego je investitor pronašao njih. Ostale investicije o kojima se priča su priče i samo to, ako se sjetimo priča do danas je trebalo da radi barem 30 subjekata. Znači prvo skočiti pa onda reći HOOOPP!.U zonu uglavnom investiraju domaći privrednici, a nadati se da ćemo uskoro postati i prihvatljiviji za strane investicije kojih nema jer su direktno uslovljene politikom.
Adžić je stavio pod sumnju poštenje načelnika komentarišući neka zapošljavanja i otpuštanja u Opštini, naravno biti Načelnik je velika odgovornost i zato treba svakoga kandidata dobro provjeriti dali su mu moralne kvalitete na visini i dali je sklon mitu, korupciji i slično? Naravno mi svi “znamo” i lično kandidate ili barem iz kafanskih pouzdanih izvora i znamo koliko je ko “težak” u poznatim mjernim jedinicama?  Njihovo je da pričaju, a naše da se čudimo.
Pored ovih projekata za koje nije jasno dali su samo mašta potrebna za borbu oko vlasti predložio bih i teme koje su bliže građanima, a to su komunalni problemi MZ i dali ih ima ili nema i šta je to što nam treba, a nećemo dobiti, jer nema novca za te namjene?

Нема коментара:

Постави коментар