уторак, 12. јул 2016.

RASHLAĐUJU BOLJE OD LEDENE VODE: Napici koje možete odmah napraviti u svojoj kuhinji! (RECEPTI)

Kao i kod pripreme poslastica, i za mućkanje ljetnjih napitaka možete da koristite sezonske voćke koje su višestruko korisne za vaš organizam - hidriraju, raslađuju i snabdevaju zdravim šećerima


Osim breskvi, kajsija, malina, kupina, borovnica, lubenice i dinje, možete da upotrebite i kriške krastavca ili celera koje ćete usitnitiu blenderu sa limetom ili nekim mirisnim biljem.– Za specijalne prilike, u sokove možete ubaciti i kocke leda u koje ste prethodno zamrznuli latice cveća ili grančice peršuna. Bez, obzira od kojeg voća pravite napitaknužno je da plodove prije obrade ohladite u zamrzivaču pa ga onda izblendujete kao za pripremu smutija.Posebna prednost ovakvog spravljanja voćnih sokova je što je dobijeni nektar prilično koncentrisan pa, kada ga razblažite vodom, možete dobiti veću količinu osvežavajućeg pića za sve ukućane.
Limunada Džade de Laurentis
Sastojci:
125 g bobičastog voća (po izboru)100 ml limunovog soka
led
2kasike meda
grančica vanile
šoljica vode
Priprema:
Stavite med, vodu i štapić vanile u posudu dobro izmjesajte i stavite da se ohladi. Izblendirajte voće pa ga pomešajte sa smesom koja se hladi. Dodajte vodu i kockice leda i sve promešajte.
Ledene kupine Džejmija Olivera
Sastojci:
500 g zamrznutih kupina4 limuna
2 grančice ruzmarina
10 borovnica
5 kašika meda
mrvljeni led
1l mineralne vode

Priprema:
Izblednirajte kupine, borovnice, limun i ruzmarin pa smesu rasporedite u čaše i u svaku dodajte po pola kašike meda. Dodajte mrvljeni led, gaziranu vodu i dobro promešajte. 
Osvežavajući čaj Marte Stjuart
Sastojci:
4 kesice čaja od hibiskusa
nekoliko listića nane
4 šoljice vrele vode
2 šoljice soka od jabuke
2 šoljice hladne vode
led
Priprema:
Napravite čaj i dodajte mu nanu, ali tek nakon deset minuta izvadite kesice hibiskusa i procedite ga od nane. Kad se ohladi, dodajte sok od jabuke i hladnu vodu. Poslužite s kockicama leda.


Нема коментара:

Постави коментар